Sien Eggers, Sofie Palmers en Jessa Wildemeersch: From Russia with love

Binnenkort mag het dan wel de beurt zijn aan de Rode Duivels om Rusland onveilig te maken. Nu is het volop de beurt aan drie actrices om zich onder te dompelen in een Russisch bad.

Van 16 tot 30 mei 2018 reizen Sien Eggers, Sofie Palmers en Jessa Wildemeersch naar St. Petersburg en Moskou. Tijdens deze reis werken de actrices aan de creatie van hun nieuwe theatertekst Looking for Versjinin (werktitel) die volgend seizoen op 22 februari 2019 in première gaat bij ARSENAAL/LAZARUS. Voor Looking for Versjinin (werktitel) kregen Sien, Jessa en Sofie een schrijfbeurs van Passa Porta en Het Vlaams Fonds voor de Letteren. Tijdens hun internationale residentie laten ze zich inspireren door Tsjechovs Drie Zusters en Rusland vandaag. In tegenstelling tot de zusters echter, dromend en berustend, nemen deze drie actrices het heft in handen. Ze trekken hun warmste jas aan en doen wat de Drie Zusters nooit deden, ze gaan naar Moskou. Want is het niet hoog tijd om de wereld in te gaan? Bij hun terugkomst uit Rusland gaan de actrices gedurende een maand aan het schrijven in een residentie van Leuven Leest. Je kan de reis van Sien, Sofie en Jessa naar Rusland en hun schrijfresidentie in Leuven op de voet volgen via deze link: https://www.facebook.com/Looking-For-1598264380295036/

Foto: Guy Kokken

Geef een reactie