Theaterreview: De Wereld Redden (LAZARUS)

De (half)broers Pieter en Johannes Genard staan voor de eerste keer samen op de scène. Beiden performer van beroep, de ene acteur, de andere muzikant. Samen met de jonge actrice Martha Canga Antonio maken ze met De wereld redden een concert en een theatraal gedicht. Er is een gedeeld verleden en een verhaal dat hen bindt: dat van een oudere broer, al jaren dood gewaand tot plots het tegendeel blijkt. Of toch niet? In een zoektocht naar een verklaring banen ze zich een weg door een kluwen van waarheid en verzinsel…

Wie een bezoekje brengt aan De Wereld Redden, ziet een bij momenten stevig in elkaar gebokst theaterstuk. Acteur Pieter Genard is de spilfiguur van heel het gebeuren. De Mechelse Martha Canga Antonio overtuigt als theatrale  en vooral ondersteunende sidekick naast Pieter Genard. Martha laat méér dan eens zien dat haar opwachting in Black zeker geen lucky shot was. Het extra surplus van De Wereld Redden wordt geleverd door School is Cool-boegbeeld Johannes Genard. Bestaat er iets mooiers dan muziek de wereld te laten redden? Zijn Circle of Life-interpretatie is er ééntje om u tegen te zeggen.

De drie protagonisten vinden elkaar op een degelijke manier op het podium. Alleen overvalt je als theaterbezoeker voortdurend het idee dat ze de brothers in Arms aka the Genard Family feat. Martha nog niet op het toppunt van hun kunnen zitten. De Wereld Redden is toptheater van de bovenste plank. Maar wat kan de kers op de taart zoet smaken als het nog nét dat tikkeltje meer kan/mag zijn?  Dus bij deze: Laat Pieter, Johannes en Martha maar met hun drietjes de wereld redden. De theaterpodia kunnen er alleen maar wel bij varen.

Gezien bij het Arsenaal/Lazarus op 20/04/2018
Meer info over deze voorstelling kan u vinden op:
https://www.arsenaallazarus.be/nodes/nieuwsdetail/nl/lazarus-speelt-de-wereld-redden—premiere

 

Foto: Raymond Mallentjer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.