Een opmerkelijk eerbetoon aan Tony Bell

De kunst van het moppentappen. Het blijft elke tijdsgeest overleven. Eén van de grootste moppentappers uit de Vlaamse geschiedenis is ongetwijfeld Tony Bell. In 2006 overleed hij op 93-jarige leeftijd.  Zestig jaar lang stond hij op de planken als moppentapper, zanger en acteur. In menig platenkast staat wel een LP van Tony Bell en iedereen kent wel een mop van hem.

Sven De Ridder, Brik Van Dyck en The Joker-uitbater Fokke van der Meulen gaan op 6 oktober in première in de Antwerpse Arenbergschouwburg met ‘Moppen aan den toog’. Met deze voorstelling brengen ze een hommage aan Tony Bell en de kunst van het moppentappen.

Dit drietal met Fokke als moderator en Sven en Brik als de 2 hoofdrolspelers/vertellers, schetsen in deel 1 het leven en werk van Tony Bell, doorspekt met sappige anekdotes, plezante fragmenten en goede grappen. Ook vertellen ze over de mop in het algemeen. Na de pauze worden er voluit moppen getapt. Alsof Tony zelf er weer bij is.

Meer info over Moppen aan den toog kan je vinden op:
https://www.arenbergschouwburg.be/programma/detail/moppen-aan-den-toog-sven-de-ridder-brik-van-dyck–fokke-van-der-meulen

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.