Zonder Zeste in Grillmasters: Joke en Katleen

In clichébeelden zou barbecue een mannenzaak zijn. Niets is minder waar als je de kandidaten van Grillmasters bekijkt. Neem nu het olijke duo Joke & Katleen. Beide dames  worden gezien als de mama’s van de groep. De twee kennen elkaar al meer dan 20 jaar dankzij gemeenschappelijke vrienden. Hun liefde voor eten zorgde ervoor dat ze later ook écht vriendinnen werden.

Joke is de grillmaster, de barbecueër van het duo. Zo kocht ze een Big Green EGG voor haar man, maar palmde het toestel vervolgens helemaal zelf in. Ondertussen heeft ze er al drie. Koken is écht een passie van de dames. Katleen deelt de kookpassie ook met haar man. Samen volgen ze een koksopleiding en hebben ze een foodblog:  www.zonderzeste.be, waar ze recepten, goede adresjes en andere culinaire fratsen delen. Hun goesting om te koken reikt verder dan hun eigen keuken, ze plannen nog vele culinaire avonturen.

Thuis ontfermt Katleen zich vooral over de side dishes, die vaak ook op de bbq bereid worden, en ook in Grillmasters zijn de taken mooi verdeeld. Joke neemt het voortouw en is de vrouw achter het vuur, Katleen vervult een complementaire rol, maar ze vullen mekaar perfect aan.

Joke en Katleen nemen aan Grillmasters deel uit oprechte nieuwsgierigheid en honger naar meer kennis en techniek. Dat Peter & Seppe maar opletten.  Deze dames stappen zonder zeste door het Grillmasters-parcours.

Foto: Jan Liekens

Meer foto’s kan u ontdekken via: https://goo.gl/4JBzLK

 

 

Geef een reactie