Gouden Esmee

Tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door liet men de naam van de nieuwe Nederlandse schaatssensatie Esmee Visser wel eens vallen. Esmee wie? hoor ik u alvast zeggen. Tja, ook bij mij heerste dit gevoel. Ik had haar immers nooit eerder op het ijs bezig gezien. Vanaf het Nederlandse kwalificatietoernooi voor de Spelen ging alles in een sneltreinvaart vooruit in het nog jonge leven van Esmee. Totaal onverwacht plaatse ze zich voor de gouden race in PyeongChang. Tijdens het interview achteraf zei ze dat zelfs geen idee had wanneer de Spelen waren. Je zou voor minder, wanneer je vier jaar voor op planning bent.

16 februari 2018 zal de datum blijven waarom Esmée haar leven definitief heeft overhoop gegooid. Voor de laatste rit was ze al zeker van brons en … uiteindelijk het werd goud. Tussendoor was ze nog druk bezig met te Facetimen naar ‘de jongens van Groningen’. Lekker gek doen, het ontspant een mens.  Tijdens het interview  achteraf  sprak ze gewoon over lekker schaatsen. Lekker schaatsen noemde ze dit. Het kleine meisje, lid van Ijsclub Nut & Vermaak, is nu voor de rest van haar leven Olympisch Kampioene. De tweede ooit in het schaatsgekke Nederland. 30 jaar na Yvonne Van Gennip treedt ze in haar voetsporen. Beste Esmee, voor de rest van je leven zal je Gouden Esmee zijn. Vanaf nu kan daar niemand meer iets aan veranderen.

Het interview na het Olympisch Kwalificatietoernooi:

Filmpje: nu.nl

7 gedachtes over “Gouden Esmee

  1. Dit jaar is voor het eerst dat ik de olympische spelen volg. Voor mij zijn heel veel namen onbekend. Het is wel mooi om zo’n nuchter persoon en zo jong te zien winnen.

Geef een reactie