Thomas Van Goethem: Vijf jaar sprookjesprins van dienst

Met recht en reden mag je Thomas Van Goethem de Vlaamse theaterprins van dienst noemen. Het valt immers al op één hand niet meer te tellen hoe vaak hij op het podium de rol van sprookjesprins heeft gespeeld. Toen hij vijf jaar geleden hier voor het eerst mee begon, had hij er enorm veel zenuwen voor.  Hij is naar eigen zeggen: een multi-inzetbare acteur.  Absoluut geen geschoold musicalacteur. Maar toch probeert hij telkens weer opnieuw zijn uiterste best te doen en nieuwe accenten in zijn rollen te leggen. Dat zal gebeuren in de musical Doonroosje, die hij tijdens de krokusvakantie aan de zijde van Tinne Oltmans speelt. En dat zal ook zo zijn tijdens het grote sprookjesconcert eind maart in de Lotto Arena.

Tijdens al die jaren heeft hij heel wat sprookjesprinsessen de revue zien passeren. Omgaan met vrouwen is hij gewoon. Thuis lopen er immers twee zussen, één petekind en één moeder rond. Met andere woorden: ervaring zat.  Toch helpt het hem wat wanneer hij wordt bijgestaan in de Lotto Arena door enkele prinsen zoals Nordin De Moor en Laurenz Hoorelbeke. De battle of the princes was nooit zo stevig als nu. Maar Thomas zou Thomas niet zijn als hij er heel veel zin in heeft. Het gegeven van een sprookjesconcert in een arena wekt bij hem heel veel ‘goesting’ op. Naar zijn gevoel gaat het een heel nieuwe feeling geven voor zowel acteur als publiek.  En wie zijn wij om ‘good old’ Thomas hiervoor tegen te spreken.

Meer info over Er was eens … het sprookjesconcert kan je vinden op:
https://deepbridge.be/shows/er-was-eens/

 

Geef een reactie