Daar komen de Schutters

Ik heb de wedstrijd tussen Willebroek en Telenet Giants Antwerp in uitgesteld relais op televisie gezien. Via de geijkte sociale media had ik wel vernomen dat het derbylaken richting Antwerpen was getrokken. Maar ik wou toch wel het verhaal kennen achter de 71-93 overwinning. En zo geschiedde. Opvallend moment was het tweede quarter. Daar bevolkte mannen met een stevig shotgehalte het terrein voor de Giants. Just call them: Thomas Akyazili en Yoeri Schoepen. “Als je een bank zoals de Telenet Giants Antwerp hebt, kan je echt wel zeggen: ‘Daar komen de schutters”.

Die uitspraak lokte toch wel enige nostalgie bij mij uit. Daar komen de Schutters was immers een televisiereeks, waar ik vroeger wel eens naar keek. Daar komen de Schutters ofwel in het Engels Dad’s Army is een Engelse komedieserie, die van 1968 tot 1977 te zien was op de BBC. In totaal zijn er negen seizoenen uitgezonden en waren er 80 afleveringen te zien.

Zelf ben ik geboren in 1978. Dus ik heb de reeks in een later stadium leren kennen. Dat doet niets ter zake. Kwaliteit blijft na al die jaren toch mooi bovendrijven. Korte samenvatting van de dag. Roel’s Army deed het uitstekend in Sporthal De Schalk. Orkestmeester en MVP van de match Thomas Akyazili leidde samen met Paris Lee zijn troepen. En Hans Vanwijn (just call him Zorro) zag scherper dan ooit … De messen zijn nu al gescherpt voor het toptreffen tegen Oostende. Zolang die bal maar de ring in gaat, is alles in orde.

Geef een reactie