De woordzoeker van De Mol

Woordzoekers. Er zitten vaak verborgen boodschappen in. Ook de kandidaten van de Nederlandse Wie is De Mol mochten woorden wegstrepen in een joekel van een woordzoeker. Uiteindelijk was het te zoeken zinnetje: Streepte De Mol De Mol weg?  Ik heb de digicorder nog maar eens teruggespoeld. Want er was toch één kandidate die het woord De Mol vond. Delegatieleider Olcay Gulsen vond naar eigen zeggen geen woord, maar zag toch het woord De Mol en alle potentiële diagonale lettercombinaties. Mollenstreken of weet ze het niet beter? Ik ben geneigd om voor de eerste optie te kiezen. Vraag me niet waarom … Het zal wel buikgevoel zijn zeker. Maar ik heb al vanaf de eerste uitzending een voorkeur voor de drijvende kracht achter het modelabel Supertrash. Hoe langer dit spelletje duurt, hoe groter de voorkeur wordt.

En toch … hebben bijna alle kandidaten een voorkeur voor muzikant Ruben Hein als mol. Een teken aan de wand of komt hier stevig montagewerk aan te pas. Wie is De Mol blijft een spelletje dat de nodige geheimen niet mag prijs geven. Wanneer televisiekijkend Nederland (en België) nu al weet wie De Mol is, is er geen zak meer aan om te kijken. Laat men maar gokken op de piste Ruben Hein … ik geloof in mijn persoonlijke tunnelvisie. My molway is Olcay.

Getekend,
Molloot Bart

Geef een reactie