Alexia Coussement: een historisch verantwoorde Miss België-deelname

Momenteel is het leven van Alexia Coussement er ééntje between two jobs. En dat wou ze niet zonder slag of stoot aan zich laten voorbij gaan. Neen, Alexia zit niet bij de pakken neer. Vooraleer ze van het professionele leven zou proeven, wou de afgestudeerde historica een unieke ervaring beleven. En wat voor ééntje … Nu al overtreft het haar stoutste verwachtingen. Op 13 januari mag ze haar kansen verdedigen in de grote Miss België-finale. Hiermee mag Alexia zich een primeur noemen.. Zo is ze de eerste historica, die ooit doorstoot tot de grote finale. Net dit aspect wil ze maar al te graag uitspelen als een troefkaart. Zeg nu zelf: de Miss België-deelname van Alexia Coussement is nu al historisch verantwoord te noemen.

Door haar studies heeft ze een stevig inzicht ontwikkeld in de huidige samenleving. Hiermee staat ze steviger dan ooit in haar schoenen in éénder welke maatschappelijk gerelateerde discussie. Want zeg nu zelf … een historica weet als geen ander hoe het Belgische kluwen in elkaar steekt. Toch legt Miss België Alexia geen windeieren. De wedstrijd liet haar verder dan ooit uit haar comfortzone komen. Haar wereld werd stukken breder. Net hiervoor is ze ontzettend dankbaar. Miss België gaf haar een nieuwe boost, die ze nooit meer kwijt wil. Een Sportpaleis-concertje … het interesseerde haar vroeger niet. Nu mocht ze als proeven van de apocalyptische sfeer bij Dimitri Vegas & Like Mike. Vroeger reed ze met haar autootje vooral rond de kerktoren. Nu leerde ze de Belgische autowegen als geen ander kennen. Van Bilzen tot De Panne: Alexia kent haar weg.

Toekomstgericht hoopt Alexia haar weg te vinden in de wereld van musea, veilinghuizen en galerijen. Omdat het leven na 13 januari steeds dichterbij komt, richt ze hier al vrij stevig haar pijlen op. Want tijdens het solliciteren gingen haar ogen open dat het commerciële en sociale aspect van Miss België voor een historica absoluut niet Miss-zijn. Historisch verantwoord, niet waar.

Foto: Missbelgium.Be

Geef een reactie