Daphné Fanon: het Luxemburgse meisje met het schattige accent

Het meisje met het schattigste  accent tijdens deze Miss België-campagne is met kilometers voorsprong de Luxemburgse Daphné Fanon. Het mag gezegd en geschreven worden. Daphné spreekt uitstekend Nederlands. Tijdens haar middelbare studies volgde ze haar lessen in het Nederlands. De voorliefde voor de taal van Guido Gezelle en Stijn Streuvels zit compleet bij haar ingebakken. Met de jaren werden de lessen Nederlands iets minder. Daphné zit nu immers in haar derde jaar communicatie op de universiteit. En toch … haar liefde voor onze taal is nog altijd intact gebleven.

Daphné is wat je noemt een jonge, pittige en ambitieuze jonge vrouw. Toekomstgericht droomt ze van een master aan de KUL. Professioneel wil ze haar weg zoeken in de communicatiewereld of in de journalistiek. Geen berg is hoog genoeg voor Daphné. En daar streeft ze telkens weer naar. Haar studie opzij zetten voor het kroontje van Miss België kwam helemaal niet in haar hoofd op. Voor zichzelf wou ze bewijzen dat studeren en deelnemen aan de zoektocht naar ’s lands mooiste perfect samen gaan. En dat schijnt goed te lukken. Tussen 1 en 26 januari heeft ze maar liefst 7 examens. Het ziet er zo naar uit dat het blokken wordt voor haar in De Panne tussen de repetities door.

In haar familie is Daphné de jongste van drie meisjes. Een nakomertje … om het in het mooiste Nederlands te zeggen. Daphnés zussen zijn met hun 31 jaar en hun 29 jaar een pak ouder dan het ‘piepkuiken’ van de familie. Ze voelt zich compleet anders dan hen. Naar Daphnés gevoel zijn ze groter, ouder en volwassener. Stress staat niet in hun woordenboek. En toch heeft de mooiste vrouw van Luxemburg het gevoel dat ze drie moeders heeft. Mijn zussen zorgen goed voor mij, aldus Daphné. Volkomen gelijk, Daphné. Niet iedereen kan zeggen dat ze drie moeders heeft en een schattig accent.

Foto: Selfie Daphné Fanon

Geef een reactie