Het rugzakje van Miss België 2018-finaliste Laura Smeyers

De Miss België-finale nadert met rasse schreden. 13 januari 2018 is het zo ver. Dan strijden dertig schoonheden uit heel het land in De Panne tegen elkaar om de opvolgster van Romanie Schotte te worden. De spanning is te snijden.  Elke finaliste zit qua voorbereiding in haar slottraject. Ook bij lerares in wording Laura Smeyers is het niet anders. Naar eigen zeggen is haar sleutel achter een goed eindresultaat het vooral in jezelf blijven geloven. Bij de minste twijfel slaat immers de onzekerheid toe. Net daar heeft Laura Smeyers geen zin in. Miss België was ooit een kinderdroom voor de piepjonge Laura. Alleen verdween het idee een beetje uit haar hoofd. Na een deelname van een vriendin nam ze een sprong in het diepe. Ze wou kijken hoe ver ze in het verhaal zou doorstoten. Een beetje onder het motto: nu of nooit. Het verhaal bleek een echte successtory te worden. Tijdens de regionale verkiezing in Miss Vlaams-Brabant werd ze gekroond tot eerste eredame. Toen stond ze op het podium met de tranen in haar ogen. Maar nu de finale dichterbij komt is ze er meer dan ooit klaar voor. Laura omschrijft zichzelf als een realistisch ingesteld iemand. Het woord dromer is niet echt op haar van toepassing. Elke ervaring is mooi meegenomen in haar rugzakje.

Zo heeft ze tijdens het Miss België-parcours haar studie gecombineerd met de wedstrijd. Haar droom blijft om later als leerkracht lager onderwijs voor de klas te staan. Met de drukte rond Miss België vergde het een stevige planning om alles gecombineerd te krijgen. Een stagepakket, een stevige sociale media-promotie, schooltaken en alle Miss België-evenementen. Op het eerste zicht was het een stevige boterham. Maar Laura slaagde erin om alles keurig afgewerkt te krijgen.

Laura staat zelfzekerder dan ooit in haar schoenen. Elke ervaring neemt ze mee in haar rugzakje. Telkens weer ontvangt ze nieuwe impulsen, die haar sterker maken. Laura Haar studie is prioritair. Maar de voorbije maanden lag de focus op Miss België. De kans van haar leven laat ze niet schieten. Wie weet wordt haar droom wel werkelijkheid? Indien niet pikt ze gewoon de draad van haar leven op. Terug wat meer gaan dansen en een stukje van de wereld zien. Je ziet: Speculeren hoeft voor Laura niet. Het belangrijkste is om 13 januari 2018 af te wachten. Pas dan worden de kaarten echt geschud. En daar heeft Laura nu al zin in.

Foto: Miss Belgium.be

Geef een reactie