De kansen van Miss België 2018-finaliste Britany Thiry

De 22-jarige Britany Thiry uit Quaregnon heeft de titel van eerste eredame  van Miss Henegouwen al op zak. Maar stiekem hoopt ze op veel meer. Op 13 januari staat deze gediplomeerde Rechtenstudente op het podium in het Plopsa Theater van De Panne. Daar heeft ze slechts één doel voor ogen: een zo fraai mogelijk eindresultaat bekomen in de grote Miss België-finale. Momenteel is dit één van de belangrijkste puntjes in Britany’s leven. Omschrijf het maar als de realisatie van een kinderdroom. Na het behalen van haar diploma, voelde ze dat de tijd rijp was om de stap te zetten. En het werd een verhaal dat haar zelf verbaasde. Zo stootte ze door tot in de grote finale.  Momenteel combineert ze haar werk voor Miss België met een job in een kledingwinkel.  Over haar toekomstbeeld heeft ze geen enkel idee. Alles is gelinkt aan het resultaat van 13 januari. Toch gelooft ze méér dan ooit in haar kansen. Hetzij wel met een gezonde dosis realiteitszin. Het zal niet eenvoudig zijn om het kroontje mee naar Henegouwen te nemen. Iets meer dan 3% kans, niet waar. Toch heeft ze er alles voor over.

Voor een leven als mannequin is ze naar eigen zeggen te klein. Maar dromen gevuld met fotoshoots en televisiewerk zijn wel aan Britany besteed.  Ze houdt er van om voor een publiek te spreken. Alleen heerst bij Britany het besef dat om deze wensen te realiseren een fraai eindresultaat nodig zal zijn. Britany omschrijft Miss België als een mooie kans in het leven. Eentje waarvan er hopelijk nog veel in haar professionele toekomst zullen volgen. Fingers crossed, alvast. Britany doet net hetzelfde.

Foto: Miss Belgium.be

Geef een reactie