De wedergeboorte van Miss België-finaliste Lotte Vanlingen

Ze kwam uit een moeilijke periode in haar leven. Maar nu lijkt de Limburgse Lotte Vanlingen klaar voor een hoogtepunt. Op 13 januari staat ze in het Plopsa Theater voor de ultieme strijd naar het Miss België-kroontje. De studente vroedkunde heeft momenteel al haar pijlen hierop gericht. Haar studie staat eventjes on hold. En ja … Intensief campagne voeren heeft zo de nodige gevolgen. Op persoonlijk vlak evolueerde Lotte de voorbije maanden van jong meisje naar jonge vrouw. Zo haalde ze onlangs haar rijbewijs. Nu rijdt ze met haar wagentje naar Brussel en De Panne. Miss België heeft het leven van Lotte overhoop gegooid. Het ziet er nu compleet anders uit.

Tussen haar studie en de Miss België-droom zijn veel gelijkenissen. Zo moet een toekomstige ambassadrice van ons land sociaal, behulpzaam, flexibel en lief zijn. Capaciteiten, die een goede vroedvrouw eveneens moet bezitten. Wat het resultaat op 13 januari ook mogen zijn: haar professionele droom geeft ze niet op. Tussen de actes de présences door zit ze vlijtig achter haar boeken Latijnse woordjes en haar Cursus Anatomie te blokken. Kwestie van geen achterstand op te lopen tijdens de break.

De stap naar Miss België zette ze om haar onzekerheid te overwinnen. Ze wou de wereld laten zien wie ze is en waarvoor ze stond. Een finaleplek was het laatste van haar gedachte. Maar het tij kan snel keren.  Bij de inschrijving was haar familie er thuis nog mee aan het lachen. Nu zijn haar huisgenoten en haar vriend de trouwste leden van haar supportersclub.

Haar verhaal lijkt wat op een wedergeboorte. What doesn’t kill you, makes you stronger, niet waar. Het Miss België-traject was de geknipte weg hiervoor om te bewandelen. Tenslotte mag heel de wereld weten waarvoor deze Limburgse blondine staat.

Foto: Selfie

Een gedachte over “De wedergeboorte van Miss België-finaliste Lotte Vanlingen

Geef een reactie