José De Cauwer en Kurt Kraemer op bezoek bij de Katelijnse senioren

Hoe is het leven van een wielercommentator tijdens De Ronde van Frankrijk? Waarom rijden er zo weinig Belgen bij Team Sky? Wie zijn de grootse beloften in het Belgische wielerpeloton? Hoe ziet het roadbook van de Tour eruit? Wat is de rol van Sagan bij zijn team BORA? Stuk voor stuk zijn het vragen, die u kan stellen wanneer u naar het wielrennen op televisie kijkt. Daarom vonden de Katelijnse Senioren Landelijke Gilden het meer dan tijd om een wielercommentator aan het woord te laten. Niemand minder dan José De Cauwer bracht hen een bezoekje om al hun vragen te beantwoorden. In zijn gekende stijl antwoordde hij op alle vragen. Eveneens maakte hij een vergelijking tussen zijn start als wielrenner en met welke middelen de renners nu starten. Het regende een stortvloed aan vragen. Nogmaals werd bewezen dat sport de showbizz van nu is en dat het wielrennen bij ons nog steeds hoog in het vaandel staat

Ook op muzikaal vlak gebeurde er iets. Niemand minder dan Kurt Kraemer kwam langs. Bijna een kwarteeuw geleden bracht deze inwoner van Boom zijn eerste single “Een broos en breekbaar hart” uit.  Na een pauze van ongeveer twintig jaar nam hij terug de draad op.Met “Compleet” en het recentere “Met heel mijn hart” nam hij een nieuwe start. Buiten zijn persoonlijk werk bracht Kurt liedjes van Vlaamse monumenten zoals Will Tura en Willy Sommers. Eventjes was er wat gegniffel toen voorzitter Gaston Kurt aankondigde als de Nederlandse legende Ben Kramer. Maar ach, dat maakte de aandacht voor Kurts optreden er zeker niet minder op. De senioren hadden een leuke middag. En de afwezigen hadden ongelijk. Koers en Vlaamse hits … Meer moet het leven niet te zijn. Of wel soms?

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie