Het warmste hart van de Bake Off Vlaanderen-bakkers

Bakprogramma’s, het heeft wat bijzonders in zich. De voorbije maanden heb ik Bake Off Vlaanderen vrij intensief en met plezier gevolgd. Hans bleek uiteindelijk de bakker  van het gezelschap te zijn met de meest stalen zenuwen. Hij mag zich de eerste Bake Off Vlaanderen-winnaar ooit noemen. Maar er is meer aan de hand. Door intensief met elkaar te bakken hebben de finalisten een vriendschapsband gesmeed om u tegen te zeggen. Afgelopen zaterdag was het voor hen verzamelen geblazen in de Gentse Opera.  Voor de Warmste Week van Stu Bru verkochten ze daar hun eigen creatieve creaties. De Gentse Opera rook nog nooit zo lekker. Het werd een stevig succes. De amateurbakkers verzamelden een heel pak centjes voor het goede doel. De kassa klokte af op: 2206,5 Euro.

En ik … ik zat zelf in het ijskoude Amsterdam. Smeltende sneeuw, ijswater en absoluut geen warme temperaturen. Het leken wel vier jaargetijden in één wereldstad. Maar de fotootjes uit Gent heb ik zien passeren.  Een eeuwenoude klassieker is dat als de lente komt de Tulpen uit Amsterdam er zijn. Alleen ligt dit jaargetijde ver van ons af. Het was eerder de eerste sneeuwprik. Maar het gevoel van de Gentse gezelligheid kwam over tot in deze wereldstad. Zeg nu zelf … Als de winter komt, dan zie ik ze … Frambozen in Amsterdam. Het leek verdomd lekker te zijn.

Groepsfoto: Bake Off Vlaanderen-finalisten

Geef een reactie