Oef

We schrijven 8 december. Mijn pa en ik waren net thuis van een avondje Wim Helsen. Een mens moet zo nu en dan eens lachen, niet waar. Toen ik op mijn GSM naar het resultaat van de Telenet Giants Antwerp keek, fronste ik mijn wenkbrauwen. Na een handvol nederlagen en een Europese uitschakeling was ik er van overtuigd dat het tegen kampioen Oostende moeilijk zou worden om de 7 nederlagen op rij te vermijden. En toch …. Heeft u mijn oef tot bij u thuis gehoord? Wel het was er ééntje. Roel Moors vroeg een low score-match. Hij kreeg er ééntje. Voor de Beker van België hebben de Antwerpse reusjes met twee punten verschil gewonnen van de kampioenen aan zee. Het zal toch niet waar zijn zeker.

Is dit de start van de Antwerpse revival? Of moeten we voorzichtig met twee woorden spreken. Zondag zal het nog stormen aan zee. Dan wacht de return in het land van Marc Coucke, Johan Vande Lanotte en de rest van hun vrienden. Met klein verschil de heenmatch winnen zegt niet altijd alles. Remember Groningen niet waar. Eén korf in het basketbal kan een wereld van verschil maken. Maar toch: tussen vrijdag en zondag rest er nog altijd zaterdag. Laat me net dan maar genieten van dat éne oef-moment. Het deed deugd.

Geef een reactie