De avond van Luc Bosmans

Afgelopen woensdag was het Beker van België-tijd in het voetbal. Voor insiders beter bekend als de Chips Cup. Ik veralgemeen het gegeven even. Want sponsors mogen op mijn blogje niet zomaar vermeld worden. Om even te ontsnappen van de dagelijkse sleur, ben ik naar het AFAS-stadion getrokken. Het duel tussen KV Mechelen en Racing Genk was een affiche met heel wat potentieel. Vooraf had ik al een gevoel dat het een memorabele avond ging worden. Tegen mijn collega’s had ik al een idee geopperd van penalty’s. En zo geschiedde. Alleen had het echte scenario van de wedstrijd niemand durven voorspellen. Dat is allemaal te danken aan één man. Zijn naam: Luc Bosmans.  Ergens rond de 110e minuut kwam hij op het veld. Geplukt uit de tribunes … want de scheidsrechters en lijnrechters vielen als vliegen Achter De Kazerne. Amper 15 minuten had hij nodig om de harten van het Malinwa-publiek te stelen. Vergeet Jani … Luc Bosmans is de nieuwste cultheld op de Malinwa.

Het Mechelenpubliek en scheidsrechters. Het is me wat. Waar de Joeri ooit zijn sleutels kwijt was, kregen we nu een prachtig vervolg. Luc kwam met witte schoenen, borst vooruit en heel wat eergevoel op het veld. Hij moest de lijn doen tijdens de tweede verlenging. Intenser dan de doorsnee match, die hij gewoon was. Maar gelukkig zijn er in tijden van spanning en oorlog strijders van de bovenste plank. Toen Aidoo een ostentatief dansje deed bij het scoren van een penalty, werd het hommeles tussen de Malinwa- en Racing Genkspelers. Luc sprong met risico voor lijf en leden tussen de ruziemakende spelers. Niets is Luc Bosmans te zwaar. Hij deed het toch maar fraai. En zijn 15 minutes of fame kon niemand hem afnemen. Achteraf wou iedereen de nieuwste ster in het scheidsrechterskorps spreken.  Luc heeft de harten gestolen. Ruben Van Gucht noemde hem op televisie een zalige vent. Waar droomt een mens nog meer van?

Ik krijg nog de glimlach op mijn gezicht als ik aan het moment denk dat Luc het veld betrad. De ironie wordt nog groter.  Vanavond is het weer Malinwa-Genk. Wat het resultaat zal zijn, weet ik niet. Toch vraag ik me stiekem af hoe Luc Bosmans deze wedstrijd zal beleven. Een Mechelen-Genk zal voor hem eeuwig en drie dagen symbool staan voor die éne cupmatch. Misschien is het moment wel daar om Luc de aftrap te laten geven. Dat eresaluut heeft hij wel verdiend.

 

 

Geef een reactie