Sima Heyrati: Het ukkepukje uit The Voice van Vlaanderen

Attention! Attention! Naast Charlie Puth werd het ook Sima Heyrati uit The Voice van Vlaanderen haar lijfspreuk. Vorige week omschreef ik haar op deze blog als een fashionista-vlogster met attitude. Alleen wordt de lijst omschrijvingen van deze 17-jarige kandidate uit Team Natalia alsmaar langer.  Eventjes een overzichtje zodoende dat u het overzicht nog kan bewaren. Sima werd al omgedoopt tot:  ‘Schatteke’, ‘Klein poppemieke’ en in het Nieuwsblad werd ze zelfs omschreven als een ‘ukkepukje’. Voeg wat mij betreft ook maar stemmenkanon aan het lijstje toe. Voor haar team kreeg ze immers de meeste steun uit het publiek. Kortom: Vlaanderen lijkt de goedlachse Sima wel te smaken.

En nog opvallender is dat ook bij Team Alex het jong vrouwelijk geweld goed scoorde. Ook Luka kreeg de meeste stemmen van het publiek. De tijden lijken meer dan ooit veranderd. Toen ik de eerste talentenjachten in Vlaanderen volgde, moesten meisjes hard werken om toch maar enkele stemmen te krijgen. Jongens stemden niet op meisjes, maar meisjes stemden wel op jongens. Nu lijkt het wel omgekeerd. Sima is een vlogster, heeft een eigen publiek op sociale media en zou wel eens langer in de wedstrijd kunnen zitten dan verwacht. Neen, ik zuig dit niet zomaar uit mijn duim. De impact van sociale media kan verduiveld groot zijn op jonge dames. Kijk maar naar de Nederlandse hitparade. Daar staat voor de tweede week op rij Famke Louise op de derde plek in de hitparade. Het liedje ‘Op me monnie’ van deze Instagramqueen en dito  Vlogster bereikt duidelijk haar publiek. Dus zeg nooit nooit. Bij deze een welgemeende  Attention Attention: Verrassingen van ‘ukkepukje’ Sima zijn zeker niet uit te sluiten. Want Sima’s level en stem zijn toch van een ietwat ander en hoger kaliber dan de hitparadesensatie bij onze noorderburen.

Geef een reactie