Jens heeft een droom

Wat zou een mens zijn zonder dromen? Niets toch … Ook Songfestivalkenner en Belgisch gezicht van de internationale homozender OUTtv, Jens Geerts, heeft er ééntje. Omschrijf het maar als een man met een Eurosongmissie. Hij wil namelijk zelf naar het grootste liedjesfestival ter wereld met een liedje over homoseksualiteit. Nooit eerder deed iemand hem dat voor. Daarom neemt hij deel aan de voorrondes van het Eurovisiesongfestival in San Marino. Nochtans is de staat San Marino niet bekend om gelijke rechten voor holebi’s en transgenders. Maar Jens heeft een droom. Hij zou hiervoor graag een lans willen breken op het beroemdste liedjesfestival van de wereld.

Hij deed een ontdekking. In 62 edities van het Eurovisiesongfestival, heeft nog nooit één artiest een lied gezongen over homoseksualiteit. Al vijf jaar lang probeert deze Brand Ambassador aandacht te vragen voor homoseksualiteit in de muziek. Maar blijkbaar is het nog steeds een groot taboe. Daarom heeft Jens een droom. Hij zou hiervoor graag een lans willen breken op het beroemdste liedjesfestival ter wereld.

Zijn poging is niet evident. Zijn oproep op YouTube heeft minstens 100 likes nodig om door te gaan naar de juryronde in San Marino. Voorlopig gaat zijn idee gepaard met gemengde reacties. Op sociale media krijgt hij veel positieve reacties, maar even zeer haatmail. Daarom roept hij op om hem te steunen. Wie graag naast Laura Groeseneken nog een Belg op het festivalpodium ziet staan, kan zijn of haar stem uitbrengen op het ludieke oproepfilmpje van Jens Geerts:  https://www.youtube.com/watch?v=GPZSTx-A9VA .

Want Jens heeft een droom. Het is maar dat u het weet. U weet ondertussen wel wat Jens zijn droom is.

Fotocredits: Jens Geerts

Geef een reactie