Bakkers aan de Opera

Bakkers aan de Opera: het zou zomaar de titel kunnen zijn van een album van Suske & Wiske of Jommeke. Maar niets is minder waar. Op 9 december gaan de verenigde Bake Off Vlaanderen-vrienden voor een opmerkelijke stunt zorgen aan de Gentse Opera. Daar gaan ze ’s namiddags bakken ten voordele van Music For Life.

Of winnaar Hans enkele baksels uit zijn gloednieuw boek zal tonen aan het publiek, is tot op de dag van vandaag niet geweten. Dat zullen de aanwezigen op 9 december wel ontdekken. Een boeiender gegeven is of ze zich zullen laten inspireren door het gebouw zelf. Carmen is een bekende opera. Maar Carmen is ook het baasje van Nero in FC De Kampioen. Een Nero-gebak zou de Gentenaars wel smaken. Anderzijds heeft een Nero-gebak in België een naam. In Marc Sleen-terminologie noemen we dit wafels, niet waar.

Muzieknoten hoor je talrijk tijdens een opera-spektakel. Chocolade muzieknoten maken moet peanuts zijn voor de bakkers. Ikzelf kan er helaas niet bij zijn. Maar ach, ik schrijf er met plezier een tekstje over. Stiekem hoop ik toch dat Valerie haar Allo Allo-quotes nog een keertje laat horen. En dat Dirk zijn beruchte framboisier aan de mensen laat proeven. U bent alvast gewaarschuwd. Maar laat het u zeker niet aan het hart komen.Hun creaties zijn van topniveau. En ik hoop dat hun baksels van/aan de Gentse Opera u alvast kunnen bekoren. Het is voor de goede zaak, niet waar.

Geef een reactie