Alle bakkers heten … Hans

Ik ben een beetje triestig. Vier maanden lang heb ik bijna alle Europese Bake Off-varianten op televisie gevolgd, die er maar te vinden zijn. Driewerf Helaas: de zoete televisieavonden zijn voorbij.  Zowel Bake Off Vlaanderen als Heel Holland Bakt hebben de voorbije week hun winnaar gekozen. Hoe gek het ook mag wezen. Er zijn opvallende gelijkenissen tussen de Nederlandse en de Belgische finale te bespeuren.  Neem nu de Vlaamse finale. Hans, Valerie en Alexander namen het tegen elkaar op. 2 mannen en 1 vrouw bakten in een zinderende finale tegen elkaar alsof hun leven er vanaf hing. Het was Hans, die het laken naar zich toe trok. In de geschiedenisboeken staat hij als eerste winnaar genoteerd van de Belgische Bake Off-reeks.

Ook Nederland was aan de beurt. Daar hadden zich eveneens twee mannen en één vrouw voor de finale geplaatst. Hans, Marjolein en Gwenn namen het tegen elkaar op. Het kan geen toeval meer zijn. Het was de ‘Hollandse’ Hans, die het laken naar zich toe trok. De Hansjes veroveren de bakkerswereld alsof het een lieve lust is.

En ik, ik kijk er met het water in de mond naar. Schrijven over deze wedstrijd is geen enkel probleem. Deelnemen is andere koek. Ik zou zelfs 0,0 % kans maken. Ten eerste ben ik een kluns achter de bakkersoven. Ten tweede is mijn naam Bart en niet Hans. Laat het net de voornaam Hans zijn dat blijkbaar een ‘vereiste’ is om het ver te schoppen in deze wedstrijd. Anno 2017 is het een opmerkelijke vaststelling. Maar ach, één conclusie kan een mens hier over maken. 2017 is het jaar van Bakker Hans!

Geef een reactie