Angeline Flor Pua: een pilote met een missie

Over sommige mensen kan je heel wat neerpennen. Maar soms staat één ding buiten kijf.  Niemand kan er naast kijken dat de Antwerpse Angeline Flor Pua aan een opmerkelijk Miss België-traject bezig is. Toen ik haar voor de eerste keer tegen het lijf liep, viel ze vooral op door haar nogal enthousiaste fanclub die haar door dik en dun steunde. Enkele maanden later werd ze in Plopsaland verkozen tot de mooiste aller Antwerpenaars. En nu is ze Miss België-finaliste. Ik kan me niet voor de geest halen dat er ooit iemand met Filipijnse roots zo ver doorstootte in deze bekendste schoonheidswedstrijd van het land. Daarom is haar traject al vrij uniek te noemen.

Nog opmerkelijker aan Angeline is haar studie. In het dagelijkse leven studeert dit ‘naar eigen zeggen: eenvoudig meisje met grote dromen’ voor lijnpiloot. Haar studie groeide voort uit de fascinatie voor de luchtvaart. Als kleine meisje zocht ze antwoorden op levensvragen zoals: ‘Waarom kunnen vliegtuigen vliegen? Hoe kan een toestel zo hoog in de lucht vertoeven en toch nog mensen vervoeren? Waarom is vliegen zo veilig?’”  Nu zit ze als enige meisje in een klas vol mannen. Dromend van een job vol verantwoordelijkheid als piloot achter de knuppel van een lijntoestel. Naar haar zeggen is piloot één van de mooiste jobs ter wereld, maar ook één van de meest stresserende.

Angeline vertoeft tijdens haar studie in een mannenwereld. Tijdens Miss België laat ze zichzelf zien in een typische vrouwenwereld. Ze haalt er haar voordelen uit. Als geen ander weet ze wat vrouwen boeit en wat mannen fascineert. Haar ambitie kent geen grenzen. Elke uitdaging accepteert ze met heel veel plezier en ‘goesting’.  En ik denk er het mijne van. Nu al besef ik dat wanneer ik later met een lijnvlucht van de grond ga en op de achtergrond een vrouwelijke stem ‘This is your captain speaking’ hoor zeggen de kans groot is dat Angeline me naar de ultieme bestemming brengt.

Het Flying Angel-supporting squadron:

Foto’s: Jan Liekens

Geef een reactie