De Franse Patissier

De kogel in bakkersland is door de kerk. Valerie, Hans en Alexander zijn de drie finalisten van Bake Off Vlaanderen. Dit werd duidelijk tijdens de halve finale van Bake Off Vlaanderen. De ultieme test voor een finaleplekje was er ééntje om u tegen te zeggen. De vier finalisten moesten een ‘Croquembouche’ van minstens veertig centimeter uit hun oven toveren. Croquembouche wordt in de volksmond wel eens een soezentoren genoemd. Het oordeel bleek snoeihard te zijn. Hannelore kwam, zag en kreeg vooral een plat dak op haar toren. Het werd meteen einde verhaal voor deze sympathieke youngster. Tussen ons gezegd en gezwegen: zo net voor de finale sneuvelen moet enorm zuur zijn.

En toch … raakte ik tijdens de uitzending vooral getriggerd door De Franse Patissier, die zijn opwachting maakte. Kersvers Bake Off Vlaanderen-finaliste en Hola Granola-chef Valerie had zich namelijk op een bijzondere manier voorbereid. Op YouTube had ze filmpjes bestudeerd van een Franse Patissier die de ‘Croquembouche’ maakte. En … als ik de uitleg van Valerie mag geloven, leek die man net weggelopen uit Allo Allo. Fantastisch om ze hierover bezig te horen.

En toch … Ik kan er nu mee lachen of niet. De Franse Patissier uit YouTube-land leverde Valerie fraaie punten op. Ze werd er zelfs voor de tweede keer Meesterbakker mee. Akkoord, een soezentoren met 300 soezen zoals bij onze zuiderbuur werd het niet. Maar de zestig centimeter werd toch fraai gehaald. Om nu in echte Allo Allo-stijl mijn tekstje nu af te sluiten zou ik prompt enkele woorden uit Allo Allo kunnen citeren. Iets in de stijl van: Listen carefully. I shall say this only once. Valerie zit in de finale, verdorie.

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie