Goed begonnen is …

Kent u het spreekwoord: Goed begonnen is half gewonnen? Vorig jaar was het seizoensbegin van Telenet Giants Antwerp al vrij fraai te noemen met 7 overwinningen op rij. En ook nu zijn de Antwerpse reusjes vrij fraai uit de startblokken vertrokken. 5 zeges op 6 in de voorrondes van de Champions League. En de eerste 2 moeilijke klippen in de competitie ook netjes overwonnen. Meer bepaald: tegen vice-kampioen Brussels en Aalst. Alleen die dekselse Polen staken een stevige stok in de wielen.

Goed begonnen mag dan wel half gewonnen zijn. Niets is zeker in een mensenleven. De Belgische basketbalcompetitie is nog pokkelang. De apotheose is pas begin juni 2018. Eénder welke hetzij ‘positieve’ of ‘negatieve’ analyse heeft nu geen enkele waarde. Buiten ééntje uit grootmoeders tijd. Ze zei ooit: ‘De winnaar heeft altijd gelijk’. Wie ben ik om grootmoeders wijsheden tegen te spreken. Met 7 overwinningen op 8 wedstrijd oogt de balans vrij fraai. Maar het tij kan snel keren. Ik zal alvast eieren naar de Clarissen brengen. In de stille hoop dat het weer boven de Lotto Arena stabiel blijft. Doet u hetzelfde?

Geef een reactie