Korte Metten

Fata Morgana en ik. Het was een huwelijk dat 36x tot een ware coïtus interruptus heeft geleid. Want 36 keer is het correcte aantal keer dat ik het sterrenprogramma van Eén live heb bekeken.  Over heel het Vlaamse land heb ik sterretjes zien vliegen. Maar het had zijn charmes. Voor wie het nu in Keulen hoort donderen. Gemeentes en steden kregen één week om verbondenheid onder zijn inwoners te tonen aan kijkend Vlaanderen. Hiervoor werden ze beloond met maximum vijf sterren.  De presentatoren was destijds Geena Lisa en Sergio (later op een keurige manier vervangen door Steph Goossens). En wanneer je zo dikwijls als vliegende reporter de Sterrenslag van Eén hebt bijgewoond, leer je ook de mensen op en achter de schermen kennen. En wanneer één van hen een nieuwe theatershow heeft, wil ik daar met plezier aandacht aan besteden. Juist ja, nu zondag gaat het nieuwe project van Steph Goossens in première. Place to be wordt het Antwerpse Theater Elckerlyc.

Steph en ik hebben wat we noemen: een gewezen ‘big band’ met elkaar.  We hebben duidelijk ‘korte metten’ gemaakt met onze kilo’s. Laat Korte Metten nu ook de titel zijn van de nieuwe show. Marcel  (Steph Goossens) is net vijftig geworden en geeft onder druk van zijn familie een verjaardagfeest. Vanuit onverwachte hoek dreigt het gebeuren uit te lopen een desastreuze misser van formaat. Voor Marcel de ideale gelegenheid om korte metten te maken met één en ander. Anderhalf uur gulle lach met inhoud. En ik, ik denk nu al na over mijn veertigste verjaardag binnen enkele maanden.

Meer info over Korte Metten kan u vinden op:
http://www.elckerlyc.be/nl/programma/kortemetten.htm

Geef een reactie