Adieu Moeke

Daar zat ik dan met mijn mond vol tanden iets voor twaalven woensdagavond. U moet weten dat ik naar de avant-première van Clouseau 30 was geweest en niets van Bake Off Vlaanderen heb gezien. Alleen kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Zo ging ik op zoek naar de afvaller van Bake Off Vlaanderen. Ineens floepte het op mijn scherm. Anne-Mie moest vlak voor de halvefinale afscheid nemen van de groep. Een schokgolf sidderde door me heen. Bake Off Vlaanderen zonder Moeke. Het is als een café zonder bier, als een taart zonder slagroom. Het hoort niet zo te zijn. Maar het is toch zo. Dus bij deze een welgemeende: Adieu Moeke, het ga je goed.

Ze leek nochtans een vlekkeloos parcours afgelegd te hebben. Ze sluipte doorheen de bakkerswedstrijd als een jager op zijn prooi. En toch is één foutje fataal in deze wedstrijd. Een titel van Meesterbakker geeft zelfs geen garanties meer. Maar toch: ik kan het nog steeds niet geloven. Bake Off Vlaanderen zonder Moeke. Het is als een café zonder bier, als een taart zonder slagroom en als een Wim Opbrouck zonder schouder om op uit huilen. Het hoort niet zo te zijn. Maar het is toch zo. Dus bij deze een welgemeende: Adieu Moeke, het ga je goed.

2 mannen en 2 vrouwen blijven nog in de running. Eén van hen wint Bake Off Vlaanderen. Het gaat er lang niet meer over wie het beste bakt. Maar wel wie het beste zijn zenuwen onder controle kan houden en een foutloos parcours kan bakken. Maar het zal Moeke niet zijn. En ik kan het diep vanbinnen nog steeds niet geloven. Bake Off Vlaanderen zonder Moeke. Het is als een café zonder bier, als een slagroom zonder taart, als een Wim Opbrouck zonder schouder om op uit te huilen en als een fraisier met frambozen. Het hoort niet zo te zijn. Maar het is toch zo. Dus bij deze: een welgemeende: Adieu Moeke, het ga je goed.

Foto: Jan Liekens

 

Geef een reactie