Caroline Delforge: het meisje van de frietjes

Enkele maanden geleden zag ik in de Willebroekse discotheek Carré een jonge blonde dame zitten. De piepjonge Caroline Delforge uit Roeselare was toen tijdens de nationale Missendag van Miss België op een barkruk rustig bezig met het verorberen van haar frietjes. Caroline, een lid van de Delforge-dynastie uit het kermiswereldje, wou vrank en vrij haar kans wagen tijdens Miss West-Vlaanderen. Ze stond me toen met heel veel plezier te woord. Een gezellige babbel volgde. De rest behoort ondertussen tot de Miss België-geschiedenis. De maanden nadien heb ik de wedstrijd op de voet gevolgd. Caroline deed het meer dan uitstekend. De éne stap na de andere volgde vrij gezwind. Zo stootte ze door naar de nationale preselectie. Ik begon het al te vermoeden. Zou het dan toch gebeuren? Stoot het meisje van de frietjes in één klap door naar de grote Miss België-finale. Het kon in één klap gebeuren.

Onlangs werd ik geïnviteerd op de voorstelling van de Miss België-finalisten. Het antwoord op mijn ‘prangende’ vraag zou eindelijk een oplossing kennen.  En ja hoor. Daar stond ze dan. De blonde Caroline stond te genieten van haar finaleplek. De frietjes waren in de verste versten niet te bespeuren. Ze waren tussen ons gezegd en gezwegen ingeruild voor een fraai Miss België-lint en bijhorende glas champagne. Het was een blij weerzien met Caroline. Ze was naar eigen zeggen een beetje verbaasd over haar finaleplek. Toch blijft haar ambitie intact. De drang om de kans van haar leven bloedserieus te nemen was alom aanwezig. De voetjes blijven op de grond. Maar het besef dat er zoals op de kermis en éénder welk computergame een higher level aankomt was er.  In plaats van haar broodje, lijken de frietjes voor Caroline door haar Miss België-finaleplek nu al gebakken. Of is het zoals in schietkraam-terminologie haar deelname een schot in de roos? Of heeft ze ‘flosj’ van de molen in haar bezit. Eén ding is zeker. Ik weet niet of ik  Caroline nog als het meisje van de frietjes mag omschrijven. Ze is nu een echte Miss België-finaliste geworden. En daar moet ik nederig het hoofd voor buigen. Bij deze …

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie