Als De Geest met de Nacht

Geert Vanloffelt ofwel De Geest laat weer van zich horen. Met zijn single ‘Nacht’ benadert hij het thema zinloos geweld heel erg tastbaar. Afgelopen zomer werd in Genk, de stad waar zanger Geert Vanloffelt opgroeide, een jonge vrouw met haar kind op de arm bij klaarlichte dag aangevallen. Het slachtoffer kreeg enkele messteken in de hals en overleefde deze daad niet. De zanger stelt zich in deze song in de plaats van de nabestaanden enkele herkenbare vragen.

De zanger uit zich heel kritisch tegenover de maatschappij. Naar zijn gevoel leven we tegenwoordig in een maatschappij waarbij bepaalde mensen of groeperingen steeds vaker het heft in handen nemen. Andere vormen van onrecht en vele aanslagen zijn dagdagelijkse realiteit geworden. Nacht is een voorsmaakje van het titelloze debuutalbum dat op 10 november verschijnt. Als De Geest zich met de Nacht laat zien, wordt het nu alvast iets om naar uit te kijken.

Fotocredits: CNR Records / Koen Bauters

Geef een reactie