De naakte cake

Je hebt zo van die dagen dat je eventjes je wenkbrauwen fronst wanneer je televisie kijkt. Dat had ik zondagavond een beetje toen ik tijdens de uitzending van Heel Holland Bakt een opmerkelijk nieuwe cake leerde kennen. Meer bepaald: de naakte cake. Ik geef grif toe dat mijn cakekennis niet ver reikt. Natuurlijk heb ik al wel eens een stukje cake geproefd. Gaande van een appelcake, chocoladecake tot een aardbeiencake. Van horen zeggen weet ik dat er ook wel eens een spacecake bestaat. Maar van een naakte cake had ik nooit eerder gehoord. Is dit een gat in mijn cultuur en ben ik vanaf nu geen hipster meer? Of is er meer aan de hand …

The naked chief , the naked truth … en Jelle Cleymans zijn liedje ‘Naakt doe ik de afwas’ ken ik wel. Maar hoe je een naakte cake zou moeten bakken? Ik zou er een grote bakencyclopedie moeten op naslaan en dan nog. Want de kunst van het naakte cake bakken tart wel degelijk mijn verbeelding. Joost mag het weten hoe men dit doet. Maar deze schrijver al helemaal niet. De Nederlandse bakkers wisten het wel. Dus het is bij deze bewezen: ik heb een gat in mijn gastronomische cultuur en mijn hipsterperiode is vanaf nu ook definitief voorbij. Want van een naakte cake had ik nooit eerder gehoord.

Maar ach, het zal mij worst wezen of ik nu weet wat een naakte cake is of niet. Ik had toch mijn aha-momentje van het weekend. En als ik u nu heb getriggerd om te ontdekken wat de naakte cake is, nodig ik u heel graag uit om eens Mister Google te raadplegen. Hij heeft daarvoor zoals bij vele vragen een kant en klaar antwoord op. En terwijl u zoekt, zal ik met plezier van mijn appelcake een lekker stukje proeven. En dat is met voorsprong mijn naakte waarheid.

6 gedachtes over “De naakte cake

  1. Hahaha… ik moest ook eerst even nadenken, terwijl ik toch echt geen leek ben op het gebied van taarten bakken (maar ik ken voornamelijk Engelse termen). Gelukkig weet ik wat een naakte cake is.

Geef een reactie