The Voice van Vlaanderen: Het Habibi-momentje van Nabil

51 jaar oud en in een compleet ander land een nieuw leven starten. Je moet het maar doen. Laat staan dat je na amper anderhalf jaar in België deelneemt aan The Voice van Vlaanderen. Dit is de korte samenvatting van het verhaal van de Tunesische muzikant Nabil. Hij leefde in zijn moederland als muzikant. En met succes. Zo mocht hij al op tournee door Zuid-Afrika, Amerika, Italië, Libanon en nog vele andere landen. Alleen staken de aanslagen op het strand van Sousse stokken in de wielen. Sinds anderhalf jaar ruilde hij zijn moederland in voor een plekje in Hoogstraten.

Tijdens de Voice van Vlaanderen zorgde Nabil voor een primeur. Voor het eerst kwam er een artiest in het Arabisch auditie toen. Zijn liedjeskeuze viel op ‘Habibi (Ya Nour El Ain)’ van de Arabische artiest: Amr Diab. Weer iets bijgeleerd: Habibi betekent schatje in het Nederlands.  Wereldmuziek van de bovenste plank. Onder het toeziend oog van zijn ‘habibi’s’ : zijn drie dochters en zijn Nederlandse vrouw wist hij te scoren voor het Vlaamse publiek. Het gevolg liet zich kennen. Logischergewijs (en niet lepeltjes-gewijs) kwam hij terecht in Team Bart Peeters.

Op de sociale media regent het reacties over Nabils deelname. Jammer genoeg: al dan niet even positief. Maar zijn deelname heeft ergens wat weg van het Robby Longo-moment van enkele jaren geleden. Hij kwam met een countryrepertoire en een cowboyhoed auditie doen. Kijkend Vlaanderen wreef zich in de ogen. Wat komt een cowboy bij The Voice van Vlaanderen doen? Ook bij de coaches rees er twijfel. Eén coach is genoeg. Alleen Natalia geloofde in zijn kunnen. De rest van Robby’s verhaal is ondertussen geschiedenis. Robby kwam, zag en werd tweede.

Een uniek genre kan in een door popmuziek gedomineerde wereld wonderen verrichten. Unique selling proposition, niet waar. Of deze Nabil The Voice van Vlaanderen zal winnen, weet ik niet. Maar met coach Bart Peeters aan zijn zijde, heeft hij wel de juiste man op de juiste plek ontmoet. Kortweg gezegd: hij heeft zijn Habibi-momentje met beide handen gegrepen. En daar is het tenslotte om te doen.

Bekijk de videoclip van Nabils auditie:
https://vtm.be/the-voice-van-vlaanderen/nabil-bouwt-de-studio-om-tot-een-groot-volksfeest

Geef een reactie