Hanin Mtir en de kans van haar leven

Kinderdromen zijn ontstaan om later gerealiseerd te worden. De 19-jarige Hanin Mtir uit Oud-Turnhout is al heel lang gefascineerd door het Missenwereldje. Zelf de stap zetten naar de Missenwereld was voor haar lang een brug te ver. Ze vond er zich niet rijp genoeg voor. Tot dit jaar … Overal zag ze rondom haar advertenties om zichzelf in te schrijven voor de zoektocht naar ’s lands mooiste. Zowel op het internet, folders als op televisie. Het inspireerde Hanin tot het zetten van die éne stap. Het duwtje in de juiste richting kreeg ze op de kappersbeurs. Daar werd ze aangesproken om toch maar de stap te wagen. Ze was meer dan geflatteerd door de aandacht. Wanneer je met Hanin praat voel je het al heel snel. Meer dan ooit is het nu of nooit voor deze jonge vrouw.  De ervaringen tot nu toe zijn heel leerrijk. Zeker op het vlak van zelfvertrouwen is de wat onzekere Hanin gegroeid.

Een finaleplek in haar eigen provincie had ze niet zien aankomen. Tot die éne woensdag ze onder de douche stond en van ver hoorde dat ze op haar e-mail een gsm kreeg. Nooit eerder was ze zo snel uit de badkamer.  Die éne rush op haar mobieltje bleek het begin te zijn van een mooi verhaal. Het drong toen pas tot haar door welke avonturen er haar nog te wachten stonden. Meer dan ooit wist ze het zeker. Deze wedstrijd is de kans van haar leven. Van haar familie krijgt ze alle steun en support. Haar doel is om er het allerbeste van te maken. Van te hoge verwachtingen krijg je nog grotere teleurstellingen aldus de 19-jarige Hanin. En dit scenario wil ze absoluut vermijden.

Foto: collectie Hanin Mtir

Geef een reactie