Grain in de botercrème versus frambozen in de fraisier

De grain … Kijkend Vlaanderen leerde dit begrip kennen tijdens The Voice van Vlaanderen. Coach Alex Callier sloeg er iedereen – die het wou weten – mee rond hun oren. Alleen werd de beruchte ‘stemkorrel’ van het Hooverphonic-boegbeeld tijdens het vijfde seizoen begraven. Toen Alex Callier opnieuw zijn opwachting maakte, zocht hij naar ontroering en geen grain meer. Het was alleen buiten de waard gerekend. Amper één week na de start van The Voice van Vlaanderen komt het beruchte Alex Callier-woordje terug om de hoek piepen. En meer bepaald in een bakprogramma. Toen de jury het spektakelstuk van ‘dramaqueen’ Valerie moest beoordelen, proefde Herman Van Dender een suikerkorrel in haar crème au beurre. Het lokte bij haar de gevatte  reactie uit : ‘een grain in de botercrème’ uit.  Een welgemeende felicitatie voor de comeback van het jaar in het televisieseizoen.

Ook Dirk zorgde voor een opvallend moment tijdens de technische proef. Hij maakte zijn fraisier met een vulling vol frambozen. Het leverde hem een exit op in de derde uitzending van Bake Off Vlaanderen. Maar hij had zich zichtbaar geamuseerd en dat was het belangrijkste.

Maar het wordt me nu steeds duidelijker. Bakken is zoals het leven. Kortom met vallen en opstaan. Daar kunnen geen grain in de botercrème of frambozen in de fraisier iets aan veranderen. Of heeft u daar soms twijfels over? Ik alvast niet.

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie