De keuze van June Lima: Sevilla of De Panne

Een keuze maken in het leven maken is niet altijd even gemakkelijk. Maar toch wordt soms een beslissing ook voor jou genomen. Op 17 september is het voor heel wat jonge vrouwen D-Day.Vanuit elke Vlaamse hoek trekken dan heel wat mooie meisjes naar zee om in De Panne te strijden om enkele regionale titels in de Miss België-verkiezing te bemachtigen. Eén van hen is de 18-jarige communicatiestudente June Lima uit Tielrode. Sinds één jaar heeft ze Antwerpen ingeruild voor een stekje in Oost-Vlaanderen. En nu waagt ze zich al aan de zoektocht naar ’s lands mooiste. Voor June staat er nog meer op het spel dan het kroontje van haar nieuwe provincie. Ze koestert namelijk het plan om na Miss Oost-Vlaanderen voor drie weken naar Sevilla te trekken op Erasmus. Alleen hangt alles af van de resultaten in het Plopsa Theater.  Wanneer June zich plaatst voor Miss België, wordt het een ticketje De Panne en gaat de trip naar Sevilla even in de ijskast. Duidelijker wordt het plan van June Lima niet. Het wordt Sevilla of De Panne.

Haar Missenverhaal begon op een barbecue. De bompa des huizes was danig gecharmeerd door de schoonheid van zijn kleindochter. Hij suggereerde haar dat ze Miss België eens moest proberen. Tenslotte was zij al in zijn hartje de mooiste Miss van het land. Of bompa’s altijd gelijk hebben, laat June in het midden. Maar ze heeft de goede raad van bompa toch maar mooi opgevolgd. Tot nu toe omschrijft ze haar verhaal bij Miss Oost-Vlaanderen als een bijzonder leuke ervaring. Het hoeft voor haar niet te stoppen na De Panne. June ziet het wel zitten om begin januari nog eens terug te keren naar het land van Kabouter Plop en Samson. Duidelijker kan haar toekomstplan voor de komende maanden niet meer zijn.  Het wordt Sevilla of De Panne.

Ze heeft een naam, die straalt van exotisme. Maar dat heeft met haar grootouders te maken. Haar andere pa is afkomstig uit Kaapverdië. Spaans speelt een belangrijke rol in haar familie. Net daarom wil ze van de Sevilla-ervaring zeker proeven. Alleen is de lokroep van De Panne zeker even groot. Het lot zal beslissen. Na 17 september wordt de keuze van June Lima er wellicht een pak eenvoudiger op. U weet het alvast. Voor haar blijven er nog twee opties over: Sevilla of De Panne. To be continued …

Foto: Miss Belgium.be

Geef een reactie