Hoor de wind waait door de bakkerstent!

De zomer van 2017 werd er tot mijn grote verbazing ééntje van … bakprogramma’s op tv. Wie hierop had ingezet bij de bookmakers, had wellicht een grote som geld verdient. Zo heb ik de voorbije weken drie varianten van ‘The Great British Bake Off’ bekeken. 2 seizoen van de Engelse reeks, Bake Off Vlaanderen en nu ook Heel Holland Bakt. Het programma is heel eenvoudig. Zet 10 amateurbakkers bij elkaar en laat ze … bakken op televisie. Slow tv van de bovenste plank. Maar je blijft op één of andere manier toch kijken. De nieuwsgierigheid naar de uiteindelijke creatie is veel te groot. Wereldwijd is Bake Off een gigantisch succes. Het vijfde seizoen van de Nederlandse versie ging nu ook van start. De gastheer is ook in Vlaanderen bekend. Niemand minder dan André Van Duin loodst u doorheen de bijzonder lekkere creaties.

Bij de eerste aflevering rond ‘romantiek’ vielen naast de bakkunsten vooral de ‘windstoten’ op. Ergens logisch: want liefde gaat altijd gepaard met de nodige opstoten van geluk. De tent waarin de amateursbakkers bakken, staat ergens aan een Utrechts kasteel. En daar kan het blijkbaar nogal fel waaien. Wanneer de amateursbakkers bezig zijn met hun proeven, geldt het ‘safety’ first principe als geen ander. Anders vliegt alles in het rond. André Van Duin wordt als windscherm gebruikt. Vrouwen met langere haren voelen een briesje doorheen hun haren gaan. Alles kan …
Hoor de wind waait door de bakkerstent! Makkers staakt uw wild geraas!

Poedersuiker is niet veilig wanneer men het over het spektakelstuk drappeert. De wind is net zoals bij Sinterklaas een spelbreker van formaat. Hoor de wind waait door de bakkerstent! Makkers staakt u wild geraas! En het wordt nog erger …  In aflevering 2 gaat het immers regenen …

 

Geef een reactie