Zijn naam is … Harry

De trein tussen Mechelen en Amsterdam. Al verschillende keren heb ik de verbinding vanuit Mechelen naar onze noorderburen genomen. En toch … de rit van afgelopen zondag blijft me bij. Daar had ik een opmerkelijke ontmoeting met Harry. Ik hoor u nu alvast vragen: wie is Harry. Je kan hem het beste omschrijven als iemand met een nieuwsgierig karakter en een intrigerende blik.

Ik laat u niet in het midden. Harry is een trouwe viervoeter, die samen met zijn dogsitter zijn baasje ging uitwuiven in Schiphol. De baas ging op reis. En Harry moest uit logeren. Harry (bijgenaamd Har) en de trein. Het was duidelijk een nieuwe wereld, die voor hem openging. Hij kwispelde duchtig in het rond en ging op verkenningstocht. Ja, Harry heeft een nieuwsgierig karakter met een intrigerende blik.

In het gangpad van de internationale trein liep hij een Indisch meisje tegen het lijf. Hun blikken kruisten elkaar. Harry en het Indische meisje hadden duidelijk hetzelfde doel: een nieuwe wereld verkennen. Hun karakters waren naar mijn gevoel gelijklopend. Ze waren alle twee nieuwsgierig en hadden een intrigerende blik.

Alleen bleek de blik van Harry er voor de Indische kleuter te veel aan. Het Indische meisje ging samen met haar ouders in een andere wagon zitten. ‘Har’ regeerde met ijzeren hand over zijn territorium. ‘Har’ had een stevig karakter met een intrigerende blik.

En toen … hield de trein halt in Schiphol. Zijn baasje moest haar vliegtuig hebben. En ook het Inidische meisje zei Harry vaarwel. Je zag het van ver aankomen. Het hoefde plots voor Harry niet meer. Er overviel hem een tristesse, die je zelden bij honden ziet. Harry voelde zich eenzaam en verlaten. Hij moest met de dogsitter naar Amsterdam. Maar dat zinde hem niet. Hij wou vooral spelen met zijn baasje en het Indische meisje. Dat werd hem niet gegund.

Later die dag liep ik Harry nog tegen het lijf. Hij was samen op stap met zijn dogsitter in de gangen van Amsterdam Centraal. Hoe het nu met hem is, weet ik niet. Het Indische meisje zal hij wellicht nooit meer zien. De blik bij terugkeer van zijn baasje belooft er nu al één uit de 1000 te zijn. Want er is er maar ééntje met een stevig karakter en een intrigerende blik. Juist ja, zijn naam is Harry.

5 gedachtes over “Zijn naam is … Harry

Geef een reactie