Aziz en Obi: De Kwik en Flupke van De Buurtpolitie

Driewerf hoera. De Buurtpolitie is er weer. Eén van mijn favoriete Guilty Pleasures op televisioneel vlak is aan een nieuw seizoen begonnen. Zoals reeds aangekondigd zijn er grote veranderingen in het korps. Bij de populairste VTM-flikken van het moment is er een stagiair. De stagiair is geen nobele onbekende. Niemand minder dan ‘enfant terrible’ Aziz koos er voor om zijn stage bij zijn goede vrienden van de Buurtpolitie te doen. Van een verrassing gesproken! Als stagementor kreeg hij niemand minder dan Obi aan zijn zijde. Het nieuwbakken duo van De Buurtpolitie: Obi en Aziz. Ergens had het wel wat weg van Kwik en Flupke uit de gekende stripverhalen.

De eerste case van Aziz was er ééntje met wietlolly’s. Zijn verleden speelde hem in het voordeel. Aziz herkende de geur en kwam zo op het juiste spoor. Obi keek er naar en zag dat zijn poulain het goed deed. Het nieuwbakken duo van De Buurtpolitie: Obi en Aziz. Het potentieel van de gloednieuwe Kwik en Flupke spatte van het scherm.

Kwak en Boemel uit de Jommekes-strips zou ik Aziz en Obi niet durven noemen. Daarvoor is er nog te weinig van het nieuwe seizoen getoond. Maar het matchte als een café met een goed glas bier op het scherm … En daar kan zelfs geen donut iets aan veranderen.
En tussen ons gezegd en gezwegen. Mijn nieuwsgierigheid naar de andere nieuwe duo’s is nu al gewekt. Bij u toch ook?

 

Geef een reactie