Den Elvis van den Dodentocht

16 augustus: het staat bij alle Elvis-fans als een dag van rouw aangestipt. 40 jaar geleden stierf The King of rock and roll. En toch … he’s still alive. Ik heb hem tijdens mijn Dodentocht-avontuur lijfelijk mogen aanschouwen. Hij stond daar te heupwiegen ergens in een Bornemse draai. Getooid in een wit glitterkostuum shakete hij de nacht tegemoet. All Shook Up, niet meer .. niet minder voor alle wandelaars.

Je ziet nog meer van die gekke fenomenen tijdens de Dodentocht. Wandelaars in een compleet gekke outfit. Liedjes, die uit het niets komen vallen. Op de Scheldedijk kwam ‘Wat ruist er door het struikgewas?’ om de hoek piepen. Een Bornem zingt was het logische gevolg, daar aan de waterkant. En toch …

Den Elvis van den Dodentocht zal me nog lang achtervolgen. Spreekwoordelijk gezegd luidde hij: ‘A little less conversation’ in. De pijp moest ik heel snel aan Maarten geven. Zelden heb ik me zo lonesome that night gevoeld in een massa van 10.000 wandelaars. Ziektekiemen en een te hoog aanvangsritme zorgden voor flanellen benen. Ik weet dat ik beter en langer kan stappen. En de gebeurtenissen van de Dodentocht moet ik aanvaarden. Maar ach, het kan en het mocht niet zijn. Of is dit nu afkomstig van de Elvis van Vlaanderen?

6 gedachtes over “Den Elvis van den Dodentocht

Geef een reactie