Sagi Abitbul: De Israëlische Shazam-koning

Soms doet een mens muzikale ontdekkingen. Kortom: artiesten waarvan je nooit eerder hebt gehoord. Maar die wereldwijd toch de nodige successen boeken. De 26-jarige Sagi Abitbul is er zo ééntje. Hij is een Israëlische dance en elektronische muziek-DJ, die zes jaar geleden met een remix van Danza Kaduro zijn weg vond in de Europese muziekscene. Maar op Shazam doet hij het wereldwijd nog net dat tikkeltje beter. Zijn nieuwste single ‘Mariko’ staat op nummer 97 wereldwijd in de Shazam-hitlijst.

De laatste zes jaar heeft hij fraaie dingen mogen doen. Remixes bij de groten der aarden. Zo staan “Ai Se Eu Te Pego” van Michel Telo en “Balada” van Gustavo Lima op zijn palmares. Hij werkte samen met Inna, Flo Rida, Sean Paul, Akon en Daddy Yankee. Namen om u tegen te zeggen. Maar op Shazam is hij heer en meester. Zo is hij gespot in de Shazam-lijsten van België, Italië, Turkije, Bulgarije, Cyprus, Griekenland, Rusland, Oekraïne, Servië, Montenegro, Bosnië, Azerbeidjan en Israël. DO i need to say more.

Luister zelf maar: https://www.youtube.com/watch?v=KJhn-sicZgU

Meer dan 2 miljoen views op YouTube liegen niet. From Israël and Shazam with love. His name: Sagi Abitbul.

Geef een reactie