Alycia Vandenabeele : Een Miss met een Missie

Jonge vrouwen en Miss België. Het blijft een fascinerend gegeven. Ook de Westvlaamse Alycia Vandenabeele waagt dit jaar haar kans in de race naar het Miss België-kroontje. Onlangs heb ik haar kunnen spreken. Het viel meteen op dat deze 20-jarige schoonheidsspecialiste een Miss met een Missie is. Ze heeft duidelijk enkele ankerpunten in haar hoofd zitten … en daar wijkt ze geen centimeter van. Het goede doel staat meer dan ooit centraal in haar campagne. Veel heeft te maken met een reis, die ze ooit met haar ouders naar Gambia heeft gemaakt. In het verre Afrika werd ze geconfronteerd met de armoede van de mensen ter plekke. Deze ervaring had een grote impact op haar. Zich inzetten voor het goede doel: het is een missie van Alycia.

In haar leven gaat Alycia zeker niet over één nacht ijs. Akkoord, het is de eerste keer dat ze zich waagt aan een sprong in het diepe Missenwater. Haar ambitie is echter navenant. In haar leven is deze jonge Westvlaamse schone volop zoekende naar de juiste weg in de modellenwereld. Stiekem hoopt ze dat Miss West-Vlaanderen en Miss België nieuwe deuren zullen openen.  Klein detail: tijdens mijn gesprek met haar viel het me meteen op dat ze zich goed heeft geïnformeerd. Zeg nu zelf: iedereen moet hard werken om een mooi einddoel te bereiken. Maar dat weet Alycia zeer goed. Keihard werken: het is een missie van Alycia.

Ze is dag en nacht met Miss West-Vlaanderen en Miss België bezig. Het werkt een beetje verslavend. Maar zichzelf op sociale media laten gelden. Het hoort er tegenwoordig allemaal bij. Digitaal detoxen is nog lang niet aan de orde. Zichzelf social media-gewijs laten gelden: het is een missie van Alycia. Maar één ding is heel duidelijk: Alycia’s missie is nog lang niet completed.

Foto: Selfie Alycia Vandenabeele

Geef een reactie