Naomi Butstraen: She good fighter

De laatste jaren ben ik een trouwe klant tijdens de Nationale Missendag. Op die avond komen alle kandidaten bij elkaar die in de running zijn voor het kroontje van Miss België. Maar zelden heb ik de journalisten zo zien aanschuiven voor één kandidate met een bijzonder krachtig verhaal. De 21-jarige Naomi Butstraen uit Koksijde wist niet waar haar overkwam die vrijdagavond in de Willebroekse Carré. Maar leuk vond ze het alleszins wel. Ook ik schoof in de rij aan. Mijn plekje wou ik zeker niet verliezen. Want je wordt stil als je het levensverhaal van deze jonge vrouw hoort. Op haar vijfde werd bij Naomi leukemie vastgesteld. Dat jaar verbleef ze tien maanden in het hospitaal. Niet evident voor een jong meisje dat aan het prille begin van haar leven staat. Maar ze overwon haar ziekte. Op haar ruggengraat  kronkelt een tattoo met een spreuk, die ze hierdoor voor eeuwig en drie dagen zal meedragen. “Everything is possible as long as you believe in it.” Nu waagt Naomi een sprong in het diepe door een Missenavontuur aan te gaan. En ze maakt indruk door haar drive om er iets van te maken. Hoedanook zal het met een karakter gebeuren om u tegen te zeggen. Naomi: She good fighter.

Haar ziekte heeft haar naar eigen zeggen niet gehard. Ze omschrijft zich eerder al een gevoelig meisje. Wanneer iemand naar haar zou roepen, zou ze misschien wel beginnen wenen. En toch … heeft ze de spirit in zich om er iets heel moois van te maken. Met Miss West-Vlaanderen stapt ze naar eigen zeggen out of her box. Haar belangrijkste doel is vooral om mooie vriendschappen uit te bouwen. Van de Miss België-kroon droomt ze naar eigen zeggen nog niet. Maar de nationale finale zou ze wel graag willen bereiken. Hoedanook ben ik er zeker van dat het met een karakter zal gebeuren om u tegen te zeggen.  Naomi: She good fighter.

Na een doorsnee discotheekbezoek onthou je niet vaak levenswijsheden. Maar die éne spreuk vergeet ik alleszins nooit meer. Everything is possible as long as you believe in it. Naomi, hou alleszins nooit op met dromen. Because you’re a good fighter.

Foto: Jan Liekens

 

Geef een reactie