Shanice

Een WK of EK zonder Oranje is als een café zonder bier of een kermiskoers zonder kerktoren. Ik weet dat ik met deze uitspraak vele Belgische voetballiefhebbers tegen de borst stoot. Toch blijf ik er als notoire voetballiefhebber bij dat het Oranje Legioen nog altijd impressionant blijft om naar te kijken. Het mannenvoetbal is bij onze noorderburen in een dipje beland. De Nederlandse vrouwen daartegen dromen volop van een Europese titel in eigen land. Maar liefst 25000 toeschouwers volgden hen in hun eerste wedstrijd tegen Noorwegen op het Vrouwen EK in Nederland. Het werd 1-0. Een rake buffelstoot van de razendsnelle winger Shanice Van de Sanden. Vroeger had je Marc Overmars, die de flank afdweilde. Nu is er Shanice.

De Utrechtse Shanice is een publiekspeelster pur sang. Het bracht haar carrière tot bij de vrouwenploeg van Liverpool. Nu mocht ze in haar eigen stad de belangrijkste wedstrijd van haar leven spelen. Tegenstander was Noorwegen. Het werd een wedstrijd voor haar om nooit te vergeten. Die minuut 66 zal heel haar leven belangrijk blijven. Shanice heeft met haar korte koppie en tattoos op de armen de looks van een Amerikaanse rapster. En toch …

Op het ritme van de flow is ze voetballend amper bij te houden. The show must go on bij de Oranje Leeuwinnen. Shanice zal de Master Of Ceremony zijn.

Geef een reactie