Champions League in ’t Stad?

Donderdagavond viel mijn alziend oog een ietwat kleine voetnoot in de krant. Amper vier zinnetjes op de sportpagina, geloof ik. Maar … One little step for man but one GIANT leap for mankind. Een beslissing van de FIBA kan wel heel grote gevolgen hebben in de toekomst van mijn favoriete basketbalploeg. U weet wel: de Antwerpse Giants. De Europese basketbalbond heeft immers besloten om een derde Belgische ticket uit te reiken in de race naar de Champions League. En dat plekje gaat naar de Telenet Giants Antwerp.

Door hun tweede plek in de reguliere competitie mogen de pupillen van Moors nu strijden voor de oppergaai in het Europese basketbal. Oostende is al verzekerd van een plekje in het kampioenenbal. Brussels moet slechts één voorronde afwerken. Antwerpen heeft drie voorrondes voor de boeg. Een schier onmogelijke opgave.  Maar je weet maar nooit in de Lotto Arena. Alles is mogelijk. Heroïsche matchen of een grote afgang. Spoken kan het daar als geen ander. Hoedanook kriebelt het alvast bij mij. Gaat het dan toch gebeuren? Champions League in’t Stad?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.