Tijgerkracht

De eerste 14 kilometer van de Tour de France 2017 hebben brokken gemaakt in het klassement. In het kletsnatte Düsseldorf heeft Team Sky de tegenstand op een hoopje gefietst. Geraint Thomas pakte de eerste gele trui. Voor Valverde en Izagirre is de tour na amper 7 km al afgelopen. Hun Spaanse droom is voor minstens één jaar in de kast opgeborgen. En toch .. Team Sky had een geheim voor hun ultieme power. Neen, niet de ribbeltjes op hun shirt. Een Nederlandse journalist had op Twitter gelezen dat Froome & Thomas grote rugbyfans waren. ’s Ochtends hadden ze als voorbereiding op de tijdrit naar een rugbywedstrijd gekeken. Meer bepaald van de British & Irish Lions. En het had blijkbaar een grote impact. ’s Avonds rijdt heel het team collectief iedereen op een hoopje.

Geeft rugby de burger moed? Blijkbaar wel. Ik ken er zelf niet zo veel van. Ik weet dat er een grote brok testosteron op het veld is, en dat het stuk voor stuk stevige jongens zijn. Net zoals ik, niet waar.  Alleen is deze wereldsport niet zo populair op Vlaamse bodem. Maar ach, ik moet wat meer opofferingen maken in mijn leven. Het rugby volgen staat op mijn bucketlist. Het geeft de eenzame fietser in Geraint Thomas tijgerkracht. En wie weet mezelf ook?

Geef een reactie