Kawaya

Hij ruilt het paars-witte Brussel in voor de rood-gele Mechelse gloed. Andy Kawaya is de nieuwe linksbuiten van Mechelen. Kawawie hoor ik u alvast zeggen. Pijlsnel en een Brussels raspaardje op en top. Alleen sukkelde hij daar in de C-kern. Hij krijgt nu eerherstel op Mechelse bodem. Het carrièrebegin van Kawaya leek zo veel belovend. Zelfs in Arsenal weten ze wie hij is. Met een magistrale actie zorgde hij voor de 3-1 toen Anderlecht daar in de Champions League mocht spelen. Kawaya, hij leek toen vertrokken. Alleen besliste het lot er anders over.

Zijn kunsten mag hij nu 25 km in het noorden van onze hoofdstad tonen. Maar het zal hem worst wezen. Hij krijgt het vertrouwen van een oude bekende. De paden van Ferrera en Kawaya kruisten elkaar al eerder. Maar het is nu of nooit voor Andy. Weg van de Brusselse C-kern, klaar voor een basisplaats bij Malinwa? Kawawie moet Kawaya worden. It’s now or never.

Die magistrale actie op Arsenal. Anderlechtfans spreken er lyrisch over. ‘Het is gene slechte hoor’, fluisteren ze me toe. Ik kijk er alvast naar uit. Kawaya, een herboren Pedersen en Croizet en een verrezen Kolovos. Is there some magic in the air?

Geef een reactie