Beghin: de Timmy Simons van Antwerp Giants

Het zal al langer in de pijplijn. Christophe Beghin neemt als speler afscheid van het parket. Zijn laatste balletje als professioneel basketballer is geworpen. Christophe gaat de Antwerpse jongeren van U21 coachen en wordt assistentcoach bij de grote jongens. De keuze van Beghin heeft wat weg van die van TImmy Simons. Timmy Simons blijft nog een jaar langer actief als speler bij Club Brugge. Maar vooral om zijn ervaring aan jongeren door te geven. Een klein verschil is dat Simons als speler actief blijft. Maar de geest van hun keuze is opvallend gelijklopend. Is Beghin de Timmy Simons van Antwerp Giants? Of is Timmy Simons de Beghin van Club Brugge? De jonkies van Brugge en Antwerp Giants mogen hun ‘pollekens’ kussen. Zij krijgen raad en advies van ervaren rotten. Ze kunnen er alleen maar wel bij varen. Voor Beghin breekt een mooie tweede carrière in de basketwereld aan.

Voor de rest is er weinig nieuws onder de zon. Alleen hebben de Giants een nieuwe hoofdsponsor. Port of Antwerp Giants is niet meer. Het worden de Telenet Giants Antwerp. Even wennen … Maar al doende leert men niet, waar … The only way is up!

Geef een reactie