Codewoord Comeback

Port of Antwerp Giants hebben een beetje de Dr Jekyll and Mr Hyde in zich. Ofwel toveren ze het beste basketbal op het terrein maar het kan wel eens gebeuren dat ze als een Lamme Goedzak acteren. Maar wanneer het zo’n dagje is dat alles kan, is ook alles mogelijk. Ik zag zo ooit de match tegen Villeurbane. 17 punten achterstand en toen moest het driepuntersfestijn van Dhr. Schoepen nog beginnen. Ook de wedstrijd tegen de Turken van Demir Insaat vergeet ik niet al te snel meer. De brave man naast mij kreeg in de tribune bijna een crise cardiaque toen ze de onoverbrugbare achterstand van 15 punten alsnog overbrugden. Het leek een zondagswandeling op woensdag te zijn. Ook tegen Brussels onlangs moesten de Antwerpse reusjes met 18 punten verschil winnen. Het was in de pocket, niet waar. Uiteindelijk werden het er 19. 1 puntje op overschat. Het codewoord comeback is blijkbaar helemaal trending in de Lotto Arena.

Nu komt de halvefinale eraan. Ofwel tegen Brussels ofwel tegen Limburg. Stiekem hoop ik op de hoofdstedelingen. Limburg is de voorbije jaren al te veel de angstgegner geweest. Nu moet het en zal het gebeuren. Port of Antwerp Giants mogen met vertrouwen de halvefinale tegemoet zien. Een huzarenstukje wat ze daar presteerden in Q4 in het Bergense land. Een achterstand van 20 punten goed maken op 10 minuten tijd. Het is niet iedereen gegeven.
Het codewoord comeback is blijkbaar helemaal trending  … ook over de taalgrens. Dat belooft …

Geef een reactie