Shazammen in Laos

Als Peking Express-kandidaat moet je van vele markten thuis zijn. Zo moet je de hitparade van Laos uit je hoofd kennen. Dit bleek uit de proef, die ik zondagavond tijdens Peking Express zag. De overblijvende koppels kregen een liedje te horen en moesten bij de lokale bevolking (in hipstertaal: locals genoemd) vragen wie de zanger en wat de titel van het liedje was. Het leek zoeken naar een speld in een hooiberg.

En toch …Brecht en Cedric zijn jongens van hun tijd. Zij speelden eventjes leentjebuur met hun chauffeur. Via een gsm en de bijhorende applicatie Shazam ontdekten ze titel en uitvoerder in een nieuw wereldrecord. Shazammen in Laos. Het heeft wat weg van de Johan Verminnen-hit ‘Ik wil de wereld zien’. Neen, Brecht en Cedric gingen niet de tango dansen in Buenos Aires of de zon zien ondergaan in Cuzco. Ze gingen Shazammen in Laos. Misschien een ideetje voor Ik wil de wereld zien anno 2017. Hitpotentieel guaranteed.

Geef een reactie