Poulidor is een Giant

Dramatiek in de laatste seconden van Antwerp Giants-Limburg. 7 seconden voor tijd leek het dankzij Jason Clark gewonnen spel te zijn tegen de mannen van Bryan Lynch. Bij winst was de tweede plek een feit. En twee seconden voor tijd viel de bom … De eens zo zekere tweede plek moest afgedwongen worden in een verlenging. Maar dat werd  een maat voor niets. De spelers van Limburg gingen als een dief in de nacht met de overwinning terug naar huis. Antwerpen huilde.

Ware en Co moeten het dan maar doen tegen Oostende en Aalst. Een loodzware opdracht. Nochtans had ik mijn tekstje al klaar. Zo zegezeker was ik. De eeuwige tweede uit de koers Raymond Poulidor was in mijn ogen dan voor één avond een Giant. Alleen kon ik het schrijfsel nu in de prullenmand werpen. De tweede plaats is nog niet zeker. En … de blogger: hij vloekte woensdagavond méér dan ooit.

Krijgen we de absolute climax nu zondag tegen Oostende? Tenslotte volstaat één keer winst om zekerheid te verwerven. Of zal het enkele dagen later zijn met twee bloedstollende duels  buitenshuis zijn tussen Aalst-Antwerpen enerzijds en Limburg tegen Brussels . Binnen minder dan één week weten we het zeker. Is Poulidor een Giant of een Ketje? Een levende legende zoals Poupou verdient alleen maar reusachtige benaderingen, me dunkt.

 

Geef een reactie