Mag ik De Uitverkorene zijn?

Was u woensdagavond net zoals ik ook een klein beetje nieuwsgierig naar de start van De Uitverkorenen? Het gloednieuwe maar nogal geheimzinnige nieuwe programma op VTM. 10 mensen en voor de rest wisten we er niets van. Al heel gauw werd duidelijk dat street magician Nicholas achter het concept zat. Hij zou 10 mensen verrassen met magische truuks. Nikki en Alexine waren de eerste twee, die zonder het zelf te beseffen in het Nicholas-verhaal werd meegezogen. Zij waren De Uitverkorenen. Wat we zagen, was magie om u tegen te zeggen. Hetzij wel met enkele opvallende gelijkenissen met Sorry voor alles: het Eén-programma. Ik was wel onder de indruk van sommige truuks. Zeker als je de truuk waar Alexine haar eigen ring in een lamp liet verdwijnen zag. Om maar te zwijgen van de ‘Ik wil je’-nummerplaten met Nikki in de hoofdrol.

Achteraf ben ik ééns op sociale media wezen neuzen. De gal werd duchtig gespuwd over Nicholas en zijn Uitverkorenen. De gelijkenissen met het Eén-programma waren volgens de Vox Populi te groot. Het heeft me alleszins niet gestoord. Het deed me terugdenken aan enkele weken geleden. Toen liep ik Nicholas tegen het lijf toen ik naar het concert van Arno ging in het Leuvense Depot. Blijkbaar waren er toen opnames van De Uitverkorenen achter de rug. Had ik het toen maar geweten? Dan had ik op zijn schouder kunnen tikken en vragen: ‘Beste Nicholas, Mag ik De Uitverkorene zijn?”

Geef een reactie