Een gorilla in het roze

Het zal wennen worden. Geen Ultimo Chilometro meer op Sporza. En toch … de Giro d’Italia: De eerste grote Ronde van het jaar nadert met rasse schreden. De honderdste Ronde van Italië gaat van start in Sardinië in het wondermooie plekje Alghero. Verwachtingen zijn dat de spurters het in de aankomstplek Olbia gaan uitmaken in een ware massaspurt. Ik dacht zo bij mezelf: Wat als de Duitse spurtbom André Greipel het roze neemt? Dan rijdt in de tweede rit ‘de gorilla’ de heuveltjes tegemoet. Een gorilla in het roze … Het zou niet goed zijn voor het macho-imago van het beest. Maar ach, we leven in 2017, niet waar.

Ik zou een voorbeeld willen nemen aan de gelijknamige virtuele Britse band Gorillaz, een project van Damon Albarn. Eind april werd het gloednieuwe album Humanz gelanceerd. En tja, we zijn toch allemaal mensen, niet waar. En den Dré verdient wel eens een fraaie trui in zijn erekast. Roze of niet? We leven in 2017, niet waar.

En ach, of een gorilla nu in het roze rijdt of niet. We zijn toch allemaal mensen niet maar. Den Dré verdient wel eens een fraaie trui in zijn erekast. Roze of niet? Zoals Pink het ooit zei: “Get this (cycling)party started!”

Geef een reactie